Şebnem'in Ev hali

7 Ocak 2015 Çarşamba

Çaylı kek

    
çaylı kek

     Merhaba, kar en sonunda geldi. Okullar da tatil olunca mutfakta üç kişi olduk. Beraber kek yapmak onlar için çok eğlenceli oldu, her zamanki gibi.Kaş ile göz arasında her yer un oldu.Neyse sağ salim keki fırına koyduk. Bakalım nasıl yapmışız.
 
çaylı kek
 
Malzemeler:
3 yumurta
1,5  su bardağı şeker - 270 gr.
1 su bardağı çay (sadece dem olmalı) -200ml.
1 su bardağı sıvıyağ - 180 ml.
2,5 su bardağı un- 310 gr
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kakao yaklaşık 3 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
 
çaylı kek

     Klasik ölçü için kullandığımız bardaklarla risksiz bir şekilde oluyor. Yine de lazım olur diye tartarak da ölçülendirdim. Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra çay ve sıvıyağı ekledik.  Kuru malzemeler un, kakao, tarçın, kabartma tozunu eleyerek ilave ettik. Yağlayıp unladığımız kalıba döktük. Soğuk fırına koyduk. 160 derecede 45 dk. pişirdik.
çaylı kek
              Kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorlar :))
     Bu kek ertesi gün daha nemli oluyor. Benim kullandığım gibi derin kek kalıbı kullanırsanız fırının orta rafına değil bir alt rafa koyup pişirin ki kekinizin üstü kuru olmasın. Daha yayvan tepsi gibi bir kalıp kullanırsanız orta rafta ve 35 dk. da pişiyor. Yine de fırından çıkınca bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan hamurlu çıkarsa 5 dk. daha pişirin. Pişme süreleri bazen fırınlara göre değişiyor.
     Dışarda lapa lapa kar yağarken bir fincan çayın yanında içimizi ısıtacak bir tarif.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder